Lufttorkat kött

God smak tar tid att skapa

Till våra lufttorkade produkter väljer vi de absolut bästa bitarna helkött som vi sedan saltar in enligt traditionella metoder. Lufttorkning är ett urgammalt sätt att konservera kött, där naturlig mjölksyra och enzymer skapar fantastiska smaker. Våra lufttorkade produkter är inte injicerade med saltlake utan täcks med havssalt och får ligga tills saltet trängt in. Det tar tid men slutresultatet blir så mycket bättre. Det får sedan hänga i allt från fyra månader till två år innan vi tunnskivar dem till dig.

Använd dem precis som du vanligtvis använder Parmaskinka, Serrano eller Pata Negra, till exempel med säsongens första sparris, med en bit ost och en söt marmelad eller till en god sallad på nypotatis.

Coppa

I Italien kallar man griskarrén för ”Coppa” och det anses vara den bästa biten på grisen.

Vår Coppa är gjord av karré från grisar som vuxit upp i Ingby och Lumparland. Vi saltar den och kryddar med fänkål och svartpeppar innan den får hänga i upp till fyra månader. Därefter får den mogna upp till ett halvår innan vi skivat den tunt och paketerar.

Servera vår Coppa som den är tillsammans med en god pesto, en fräsch sallad eller tillsammans med ett gott bröd och en tomatsalsa

Lufttorkad skinka

Skinkan är grisen största muskel och kanske den bit som vi först och främst tänker på när det pratas om lufttorkade produkter.

Vi gör vår skinka enligt traditionella och beprövade metoder i Italien och Spanien. Skinkorna saltas in och kryddas lätt med svartpeppar. Sedan får de hänga tills de nått perfekt mognad. Detta kan naturligtvis variera beroende på hur stor skinkan är, hur mycket fett den innehåller osv. Vi anger dock alltid hur länge skinkan har hängt på våra förpackningar, då blir det enklare för dig att hitta din favorit.

Bacon

Vårt bacon kryddar vi med rosmarin, vitlök, fänkål och peppar samtidigt som vi torrsaltar gris sidorna.

Efter det väntar kallrökning och mognad i minst 4 veckor. Under den tiden koncentreras smakerna och bildar en fin harmoni. Detta är ett bacon för söndagsbrunchen eller varför inte som krydda till bästa biffen.