Producenter

Vi känner våra gårdar

Hos glada producenter bor glada djur, precis som vi vill ha det för att kunna sova gott om natten. Vi besöker därför ofta och gärna alla de djuruppfödare vi samarbetar med för att med egna ögon och öron uppleva stämningen på gårdarna. Får grisarna gå fritt och äta så mycket äpplen de vill? Får lammen fritt beta gräs intill sina mödrar och nära havet? Hur tar bonden hand om korna inför slakt?

När vi vet allt detta vet vi även att våra produkter blir bra, att vi kan vara stolta över dem – både smakmässigt och känslomässigt.

Markusas i Ingby

Gården Markusas finns i Jomala, Ingby, och har ägnat sig åt grisuppfödning sedan 1987. Gårdens första sugga hette Louisa och det var hon som väckte intresset för grisar. Idag finns det 30 suggor på gården.

Paulssons grisar – Vestergård

En äkta bondgård i Lumparland med lyckliga grisar, får, höns, hästar och tjurar. Birgitta och Evert Paulsson skaffade grisar i ren protest mot ful djurhållning och vill skapa en genuin uppfödning som bygger på känslan för djuren, mer än på produktionseffektivitet och kostnadsoptimering.