Lokalproducerat och nära

Vi tillverkar alla våra produkter med Åland som bas. Huvudråvaran och så många ingredienser som möjligt ska komma från åländska bönder och producenter.

Våra färskkorvar har inga av oss adderade tillsatser. Istället för att konservera med nitriter låter vi korven genomgå en mjölksyrejäsning som sänker pH-värdet och håller ovälkomna bakterier borta. Det här ger alla våra korvar en frisk syrlig ton och en naturlig färg. Färskkorvarna grillas eller steks på svag värme och är lika goda med potatispuré som med en krämig risotto eller sallad på nypotatis.

Vi tillverkar även olika slags salami, enligt metoder som traditionellt används kring Medelhavet. Även här är råvaran åländskt kött från våra utvalda uppfödare. Salamin får genomgå en mjölksyrejäsning och hänger sedan i minst fem veckor. Under tiden utvecklas ett vitt ädelmögel på ytan – en helt naturligt process och något vi eftersträvar. Möglet är ofarligt och av samma karaktär som vi hittar på vitädelostar så som Brie och Camembert. Ädelmöglet ger en djup arom och smak och gör att korven inte torkar för snabbt.
Salamin äter du bäst som den är med en god sallad, ett gott bröd eller kanske en chutney av åländska äpplen.

Till våra lufttorkade produkter väljer vi de absolut bästa bitarna helkött som vi sedan saltar in enligt traditionella metoder. De får sedan hänga i allt från fyra månader till två år innan vi tunnskivar dem till dig. Använd dem precis som du vanligtvis använder Parmaskinka, Serrano eller Pata Negra, till exempel med säsongens första sparris, med en bit ost och en söt marmelad eller till en god sallad på nypotatis.

Hoppas att det smakar!